dilluns, 30 de novembre del 2015

Anxaneta B- Lourdes Benjamí

Quart partit de la temporada i ens hem topat davant d’un magnífic equip: l’Anxaneta “B”.
L’equip MDLourdes es va aixecar amb ganes d’Handbol, tenint en compte l’anterior partit anul·lat per pluja del dissabte anterior contra l’escola Montserrat Solà.
El partit era ben d’hora, a les 9,00 al Pavelló Teresa Maria Roca i davant teníem una difícil missió: continuar amb la bona progressió de joc, sabent que per aquesta ocasió érem tan sols 6 jugadors.
L’Ainhoa, la Martina, la Carla, l’Ariadna, l’Àlex i en Guillem eren conscients de la dificultat de la situació i van fer tot el que van poder per oferir un bon partit a l’afició, sempre sense descuidar-se del més important: aprendre mentre ens ho passem d’allò més be.
A la primera part vam començar molt bé durant els primers minuts. Ens vam distanciar de poc en el marcador, es van veure grans gols, bones progressions en el bot i bons desmarcatges en atac. Malgrat això, l’oponent també juga i defensava molt i molt bé i tenia un atac molt perillós. De mica en mica ens van anar guanyant terreny fins que, malauradament, una pilota perduda a l’últim instant a mig camp va permetre a l’equip local fer el gol que suposava el desempat 5-4 i vam acabar perdent la primera part.
A la segona part vam intentar modificar la situació però no vam ser capaços. Ens vam posar nerviosos, vam perdre moltes pilotes per passades poc correctes i no vam defensar com estem acostumats a fer-ho. Això va suposar perdre també la segona part, però aquest cop d’una manera més contundent i merescuda.
Des de la grada els pares, les mares i els familiars sabien que estàvem passant per un moment complicat i delicat del partit. Així doncs van començar a animar-nos i sembla que això ens va donar forces per continuar. Els jugadors i les jugadores van poder descansar una mica, aclarir idees i novament al camp a disputar les últimes dues parts.
I caram si ho van fer!! No només van aconseguir guanyar les dues parts sinó que van fer dubtar al gran equip que teníem d’adversari i això va provocar que tinguessin més errades en defensa i menys encert en atac. Nosaltres vam estar molt encertats de cara a gol i també vam solucionar errors tàctics com la defensa individual i errors tècnics, sobretot centrats en les passades segures i ben realitzades.

Així doncs, marxem amb un merescut empat a punts 8-8, contents i conscients que encara podem millorar!! Felicitats MD Lourdes! No era gens fàcil i un cop més ho heu aconseguit!! Bravo.

Tomàs Viñas- Lourdes prebenjamins Peus de Foc minibàsquet 28/11/2015

Els Peus de Foc han sortit una mica adormits el partit del cap de setmana. El partit es disputava un matí amb fred a l’escola Tomàs Viñas i on les canastes eren més baixes i el camp més petit de l’habitual. Els jugadors han intentat robar pilotes, arribar fins a cistella però… avant d’un rival força dur, El Tomàs Viñas, que disposaven de dos jugadors molt alts i que eren els que marcaven tots els punts, no han pogut aconseguir rebaixar la diferència de punts d’un equip i l’altre. Tot i així, els Peus de Foc han aconseguit guanyar la tercera part, ja que s’han centrat en defensar molt fort i així aconseguir poder arribar a cistella algunes ocasions.
Així doncs, hem pogut comprovar què ens cal treballar per seguir durs amb el bàsquet, ja que només ens queda un últim partit abans de Nadal, i després ja començarem a conèixer l’handbol!

Som-hi Peus de Foc!

Lourdes Alevins-Sant Josep Franciscanes 28/11/2015 (fútbol sala)

Els nostres alevins aconsegueixen una altra victòria davant d’un rival força potent. Els de les Franciscanes es presentaven amb jugadors tècnicament bons, però els MDL van jugar amb superioritat fent un treball clarament en equip aconseguint així arribar més vegades a la porteria. Destacar el gran paper dels porters Marc, Pau i Albert que van estar plenament confiats a encarar-se al a pilota.

Els MDL van saber posicionar-se bé en defensa i així poder robar passades per poder contraatacar, destacar el paper de l’Oriol i el Pol, que recuperaven i oferien passades als companys. Tot i així, els de Franciscanes van saber aprofitar ocasions d’1c1 per arribar diverses vegades a porteria.

El nostre atac va ser una mica tancat, però amb el bon treball de l’Aida, Ivan i Mounir, que oferien passades a les bandes o bé s’hi obrien, vam poder tenir moltes ocasions de gol.

Ara tenim dues setmanes de treball intens abans del següent partit al camp de Germanes Bertomeu.

dimecres, 25 de novembre del 2015

Joan coromines- Lourdes Benjamí

Tercer partit de la temporada i tercera alegria per la nostra afició, pels educadors i sobretot pels jugadors i les jugadores.
Els nens i les nenes de l’equip han entrenat molt dur durant la setmana per polir algunes dificultats tècniques i tàctiques que ells mateixos van poder detectar durant el partit anterior.
Tothom ha entrat al camp amb les idees molt clares i molta força i motivació. S’ha vist un joc més col·lectiu, més elaborat i amb menys dobles i passes. També s’ha vist grans actuacions individuals i bones passades i recepcions amb llargs desplaçaments. L’oponent gairebé no s’ha pogut apropar en el marcador i gran part del temps hem estat dominadors del joc i de les ocasions més evidents. Hem aconseguit marxar a la mitja part amb dues victòries a totes dues parts.
No obstant, a mesura que passaven els minuts, a la tercera i quarta part han tornat a aparèixer alguns vicis: a vegades abusant del bot, d’altres excedint-se amb el joc individual, d’altres amb errors de marcatge i algunes desconnexions momentànies del partit. El nostre joc ha anat perdent força i lluentor i, malgrat això, hem aconseguit remuntar la tercera part. No així amb la quarta part, on l’equip rival ens ha passat per sobre i hem acabat perdent-la.
Avui hem aprés que no podem refiar-nos pel resultat ni per les sensacions ni tampoc confiar-nos en excés perquè ràpidament la situació pot canviar si no fem les coses com s’haurien de fer.
Per altra banda, molt contents per la victòria, cosa que demostra que anem pel bon camí. Continuem així nois i noies!! Ànims.

Lourdes Benjamí- Sol-ixent

Segon partit de la temporada d’Handbol dels benjamins de l’escola MDL i continuem per bon camí.
Els jugadors i les jugadores de l’equip van començar el partit amb molta força i això va fer que la primera part ens resultés força senzilla. Tothom tenia ben clar què havia de fer, quines eren les seves marques i quan havien de fer una acció més individual o, pel contrari, jugar en equip per fer tornar boig a l’equip rival.               La segona part va estar més equilibrada i ens va resultar més complicat competir de tu a tu. L’equip visitant va jugar molt bé les seves cartes i es va notar al terreny de joc. Això va suposar perdre la segona part. La tercera part va ser molt semblant a la segona però els nens i les nenes MDL van saber reaccionar i vam aconseguir un molt bon resultat.
El partit estava molt intens i emocionant,  tots dos equips teníem coses importants per les que lluitar en aquella última part: si l’escola Sol Ixent guanyava, ens empatava el partit i si nosaltres guanyàvem, guanyàvem el partit. Tothom va posar moltes forces, esforços i estratègies en joc.. però malauradament les coses no van sortir del tot bé. L’equip visitant es va avançar de 3 gols en el marcador i nosaltres vam poder reaccionar però per diferents motius no ens vam aconseguir apropar de manera suficient en el marcador.
Així doncs, vam obtenir un gran resultat acabat en empat a 8 punts, tot i guanyar per quantitat de gols anotats. Una de les coses més positives del partit va ser que els mateixos jugadors sabien quines coses no havien fet del tot bé i tothom era conscient què calia millorar per la propera. El millor de tot: les cares d’alegria i de satisfacció per haver gaudit d’allò més en un partit disputat i súper emocionant!!
Som-hi Lourdes!! Seguim jugant, seguim aprenent... seguim gaudint!!

Tomas Viñas- Lourdes Bemjamí

Per fi va arribar el primer dia de partit de Poliesportiu Benjamí! Després d’un mes preparant-nos per competir en l’esport d’Handbol, va arribar el dia. Els jugadors i les jugadores esperaven nerviosos a la prèvia del partit. Alguns d’ells començaven per primer cop la lliga escolar de Mataró, d’altres ja eren experts d’anys anteriors...
El partit va començar amb molta energia per part del nostre equip de benjamins. Les ganes per començar la competició eren molt presents i això es va notar en l’inici del partit. Vam fer una gran primera part i vam marxar al descans amb molt bona nota i guanyant aquelles dues parts. La tercera part se’ns va complicar força i l’equip Tomás Viñas va desplegar tot el seu potencial fent accions individuals i col·lectives de molt mèrit. De manera que vam acabar aquella tercera part perdent. La quarta part va començar com la tercera i els nostres petits genis van haver de suar de valent per treure un bon resultat. Finalment vam aconseguir empatar la quarta part.
Així doncs, hem començat la temporada amb una victòria contra un gran rival i amb moltes coses per millorar però amb moltíssima il·lusió i ganes per millorar i aprendre. Seguim així MD Lourdes! Ens espera un any ben mogudet i divertit!!

Gràcies a les famílies per la vostra implicació! Fins la propera!

dimarts, 24 de novembre del 2015

MDL Peus de Foc- Santa Anna C

El partit es va veure ajornat per l’estat de la pista. Feia una hora havia caigut una petita pluja i això va fer que el partit se suspengués per seguretat als jugadors/es.

La setmana vinent encararem el partit amb el doble de força!

Cor de Maria- Lourdes Alevins (futbol sala)

Aquest dissabte els nostres joves alevins, han demostrat que el joc d’equip ens aporta més beneficis que jugant individualment. Tot i presentar-se un rival
molt assequible, el qual van guanyar per golejada (0-17), els nostres jugadors van seguir treballant en equip; fent passades segures, canviant la pilota de camp de joc, tallant les línies de passades, recuperant pilotes... I això va donar com a resultat que cada un dels jugadors pogués marcar com a mínim un gol. Cal destacar la confiança que estan agafant jugadors com: Aïda, Marc, Albert i Pau (en aquest cas a porteria). Jugadors que milloren la visió del joc com: Pol i Oriol. Jugadors que aconsegueixen arribar a porteria amb bones finalitzacions com Mounir i Ivan. I destacar sobretot la feina de Victor, que cada vegada és més capaç de buscar passades als companys i afavorir el joc en equip. Vam celebrar la victòria amb un bon xoriç de León!

Molt bon treball nois, a seguir així!

Peus de Foc MDL- Anxaneta B

Els petits de la casa sembla que comencen a sentir-se còmodes dins de la pista. Hem pogut presenciar un disputadíssim partit contra l'Anxaneta B, els quals ens ho han possat dificil, ja que són un equip ràpid i amb alguns jugadors alts. Els peus de foc, han apretat en defensa i han aconseguit robar moltres pilotes les quals, un cop passades als companyshan pogut ser finalitzades i acabades en cistella.
Els peus de foc han demostrat que la seva progressió sempre serà ascendent, tenen moltes ganes d'apendre i de lluitar i gaudeixen en cada situació de joc en la que participern.
Ânims Peus de Foc, i felivcitats pel primer partit guanyat!

Torre Llauder- Lourdes Alevins

Aquest cap de setmana els nostres alevins han disputat el seu tercer partit de competició. Després d'un intens partit, la setmana passada, on després d'un gran partit defensiu van aconseguir empatar amb l'Anxaneta, aquesta setmana s'han centrat més en l'atac.

La possesió del partit ha estat majoritàriament per el MDL Lourdes, on en cada una de les parts han pogut aprofitar per arribar i finalitzar a `porteria. han sapigut treballar molt bé en defensa tancant bé el mig del camp per tallar les pilotes dels contrincants.
El Torre Llauder ha pogut finalitzar a la nostra porteria per una mancança i distracció en la nostra defensa, que els ha afavorit en un 1c1 directe amb el porter.
Aquesta setmana els tocará treballar de valent per tal d'anar aconseguint més punts per mantenir-se  a dalt de la clasificació.